logo transparent
gustav-bw-top

Projektet 2014/2015

Gustavs Vänner drev under 2014/2015 ett ideellt välgörenhetsprojekt. Här beskrivs tankarna med projektet.

Välgörenhetsprojektets syfte är att:

  • Samla in pengar till Barncancerfonden Södra. Pengar som är öronmärkta för den mjuka hjälpen till de drabbade barnen och familjerna
  • Uppmärksamma och skapa medvetenhet kring cancersjuka barn
  • Förgylla de drabbade barnens tillvaro genom att arrangera en familjedag
  • Hedra minnet av Gustav Holgersson som gick bort i cancer vid 12 års ålder


Målet
är att samla in 500 000 kr till Barncancerfonden Södra. 
100% av insamlade medel går till välgörenhet. 

Projektet löper under perioden 1/9 2014 - 31/8 2015 och genomförs av ett team på drygt 20 personer som vill vara med och göra skillnad. 

Insamlingen sker genom företagssponsorer, genomförande av ett antal events samt donationer från privatpersoner. Uppmärksamhet skapar vi genom 
att vara synliga i media, på internet och sociala media, på våra events, på våra träningar samt genomförande av ett antal motionslopp på cykel. 

Som tack för hjälpen till våra sponsorer erbjuder vi exponering på olika sätt beroende på sponsornivå. Våra Guldsponsorer får till exempel sin logotyp tryckt på våra cykeltröjor som vi försöker visa upp så mycket som möjligt. Till våra Guldsponsorer kan vi dessutom erbjuda 3 dagars vistelse på Möllegården, Barncancerfonden Södras rekreationsgård på Österlen, under lågsäsong och i mån av tillgänglighet. Dagar som kan användas för till exempel företagsevents, avdelningsmöte, ledningsmöte, teambuilding etc. Guldsponsorerna kommer dessutom få förmånen att vara med på ett eller flera attraktiva sponsorevents.

Som ett manifest mot barncancer kommer projektdeltagarna under sommaren 2015 att genomföra en cykelutmaning utöver det vanliga, en resa i Europa på 100 mil under 6 dagar. Alla projektdeltagarna står för sina egna kostnader. Med oss i teamet har vi en känd gammal cykelprofil, Bernt Johansson som vann OS-guld i Montréal 1976. Han kommer att coacha oss under cyklingen.  


Bild Bernt      OS Målgång


Adress

Gustavs Vänner
c/o Mattias Holgersson
Vässarögatan 42
257 33 Rydebäck

Bankgiro: 560-2719

Kontakt

Tel: 0708-965 975
Mail: info@gustavs-vänner.se
Webb: www.gustavs-vänner.se