logo transparent
gustav-bw-top

1 102 765 kr!!!

1 102 765 kr!!! Så mycket har Gustavs Vänner samlat ihop. Helt fantastiskt!

TUSEN TACK!!! Tack alla ni som hjälpt till att samla in pengar till Barncancerfonden Södra. Tack alla ni som hjälpt till att skapa uppmärksamhet kring barncancer och de cancersjuka barnen. Tack alla ni som hjälpt oss att hedra minnet av Gustav.

Checken 1
Dessa pengar kommer att användas för den mjuka hjälpen till de cancersjuka barnen. Barncancerfonden kan inte bota men de arbetar för att göra tillvaron lite drägligare för de drabbade barnen och deras familjer. Det kan innebära allt från leksaker till avdelningen på sjukhuset, biobesök, teaterbesök, syskonträffar, mamma- & pappakvällar, rekreationsresor och mycket annat.

Syftet med Gustavs Vänners välgörenhetsprojekt var att samla in pengar till Barncancerfonden Södra samt väcka uppmärksamhet kring barncancer och de cancersjuka barnen.

Tack vare alla sponsorer och givare har vi med råge överträffat våra insamlingsmål! Tack vare ett stort engagemang hos teammedlemmarna samt alla våra supporters har vi även lyckats med vårt mål att väcka uppmärksamhet. Vi har t ex

  • genomfört en fantastisk familjedag för de cancersjuka barnen
  • tagit initiativ till ett nytt unikt event; Tour de Skåne. Där cyklade vi tillsammans med flera andra välgörenhetsorganisationer genom Skåne till BUS i Lund, och skapade på så sätt rubriker i media.


Under det gångna året har vi även hedrat minnet av Gustav Holgersson, vi har tränat och mått bra, genomfört en cykelvecka i Italien på egen bekostnad och vi har haft kul tillsammans. Det har varit ett helt fantastiskt år! Vi känner oss otroligt stolta, glada och nöjda.

Nästa år kommer Gustavs Vänner inte att genomföra något stort välgörenhetsprojekt. Den ideella föreningen ”Gustavs Vänner” lever dock kvar och eventuella bidrag/insättningar/medlemsavgifter som kommer in fortsätter att gå oavkortat till Barncancerfonden Södra. Det är väl inte helt omöjligt att det kan bli några mindre välgörenhetsaktiviteter framöver, men vi lovar inget…

Men…Barncancerfonden Södra behöver fortsatt stöd! Därför vill vi uppmana er att fortsätta stödja föreningen. Barncancerfonden Södra kommer att ta över den grundplåt som Gustavs Vänner nu byggt upp och de kommer till exempel att kunna erbjuda sina företagssponsorer exponering samt tillgång till rekreations- och konferensanläggningen Möllegården på Österlen.

Vi hoppas att ni vill fortsätta stödja deras viktiga arbete för de cancersjuka barnen i regionen.

Mvh Anna & Mattias Holgersson,
initiativtagare till Gustavs Vänner


PS Extra stort tack till våra generösa sponsorer!

GV Sponsorer 1 2015-08-31GV Sponsorer 2 2015-08-31 

Vilken fantastisk familjedag!!

Familjedag för cancersjuka barn på Sundspärlan 6 juni 2015.

På Nationaldagen, tillika Gustavs namnsdag ordnade Gustavs Vänner en familjedag för Barncancerfonden Södras medlemmar på Sundspärlan i Helsingborg. Med hjälp av bidrag från ett betydande antal sponsorer lyckades vi ordna en dag full med aktiviteter för olika åldrar och förmågor. Vi hade också engagerat våra vänner för att hjälpa till med logistiken vid de olika stationerna denna dag.

Sundspärlan ställde upp och lånade ut sina lokaler och det fanns massor med aktiviteter att delta i både utomhus och inne. Det var allt från hoppborgar, segway, skytte, fiskedamm, bokstavsjakt, cupcakedekorering, pyssel, traktoråkning, frisyrfixande och sminkning. Räddnings-tjänsten var på plats och det fanns både brandbilar och polismotorcykel och man fick chansen att prova att släcka eld om man ville. Ferrariklubben kom också på besök och kön ringlade sig lång för att få sig en åktur med en av de åtta fina bilarna.

       IMG 8428 1024x683            IMG 8453 1024x683
       Massor med godis till alla barn från Hemmakväll                             Känsla Hairdressing fixade fina frisyrer

       IMG 7988 1024x683            IMG 8457 1024x683
       Ferrariklubben var ett populärt inslag                                             Dekoration av cupcakes

       IMG 8038 1024x683            IMG 8067 1024x683                         Vårdhundarna var på besäk och visade sina konster                       Spännande att få släcka en brand!

     
             IMG 8488 1024x683               
Fina heliumballonger till de barn som ville ha
       
IMG 8086 1024x683
Åååh vad kul att så träffa den stoooora nallen!    
          
                                          IMG 8585 1024x683
                                                      Traktorn kom från Wideröra Gård

Gustavs Vänner bjöd också alla gäster på grillat och fika med en massa gott, både nyttiga och onyttiga saker.

Det kom nästan 300 personer varav de flesta var medlemmar i Barncancerfonden Södra. Dagen till ära hade våra guld- och silversponsorer med familjer bjudits in och dessa bjöds på morgonfika och en presentation av projektet och den verksamhet som Barncancerfonden Södra bedriver. De sponsorer som var på plats blev avtackade med ett fint diplom. Vi tycker att det känns roligt att så många sponsorer kom och besökte oss och fick se på riktigt vad det är de bidrar till - Alla våra sponsorer hjälper till att göra vardagen lite lättare för de sjuka barnen och deras familjer. 

IMG 8368 1024x683
                                                   Anne Lindeberg från Alli Förarutveckling mottog ett Guldsponsordiplom

En av dagens höjdpunkter var att Mats Sander, ordförande i Helsingborgs kommunfullmäktige kom, samt Sture Jacobson från Lions Club Vallåkra-Rydebäck och Olle Larsson ordförande i Helsingborgs Luciaförening. Tillsammans lämnade de över en check på totalt 35 000 kronor till Gustavs Vänner. Dessa pengar utgör överskottet från Helsingborgs Stads luciafirande samt en gåva från Lions Vallåkra/Rydebäck. En del av pengarna är öronmärkta för att renovera ett rum på Möllegården, som är Barncancerfonden Södras rekreationsgård på Österlen.

IMG 8306 1024x683                                                              Mattias Holgersson tar emot den stora checken


När familjedagen var över var det ett gäng väldigt trötta men lyckliga barn som åkte hemåt fullastade med goodiebags med massor med trevligheter i, heliumballonger, egendekorerade cupcakes, armband och varsin riktigt stor burk med lösgodis. Dagen blev mycket lyckad och vädrets makter fanns på vår sida hela dagen.

sponsortack Gustavdagen
Vi i Gustavs Vänner vill rikta ett stort och innerligt tack till alla företag och organisationer som var med och bidrog till att göra denna dagen möjlig!

Nya fina cykelkläder!!

Visst är vi snygga i våra nya fina kläder och hjälmar??!
Igår hade vi utdelning av cykelkläder och hjälmar. Visst är vi snygga?? Nu kommer vi att synas på de skånska vägarna i våra fina blåa tröjor. På tröjorna finns alla våra guldsponsorers logotyper och vi är så stolta, glada och tacksamma för att så många företag ställt upp med minst 25 000 kronor vardera till vår insamling till förmån för Barncancerfonden Södra. TACK!!

Gustavs vnner72

Stort varmt tack till vår eminenta fotograf Carl Ljungberg som ställde upp och hjälpte oss att ta proffsiga bilder.

Familjedag på Sundspärlan
Just nu är vi i Gustavs Vänner i full färd med att planera inför vårt stora event som går av stapeln den 6 juni - på självaste nationaldagen och Gustavs namnsdag. Vi kommer att arrangera en familjedag för de cancersjuka barnen och deras familjer. Sundspärlan i Helsingborg står för lokalen och vi kommer att ha roliga aktiviteter både utomhus och inomhus. Det kommer att finnas något som passar alla. Lugna aktiviteter för dem som kanske inte orkar härja omkring och för barn med mycket spring i benen finns det möjlighet till mycket annat kul. Vi håller på att jaga sponsorer för mat, dryck, godis och spännande gåvor. Spännande va??!

Tour de Skåne
Den 16 maj kommer Tour de Skåne att genomföras. Gustavs Vänner är initiativtagare till detta arrangemang. Det är ett manifest mot barncancer som kommer att genomföras med delar av Team Rynkeby och Ride of Hope. Vi får också sällskap av Helsingborgsbaserade Jonster's Charity som är en Helsingborgsbaserad välgörenhetsorganisation, samt av Vänner för Livet som är en annan organisation som cyklar till förmån för olika välgörande ändamål. Våra insamlingar går till olika kassor men huvudsyftet är detsamma och tillsammans gör vi skillnad. Vår förhoppning är att samla ihop minst 100 cyklister fråns dessa organisationer som gemensamt kommer att cykla en runda om ca 15 mil där ett av stoppen blir Barnsjukhuset i Lund. Vi hoppas så klart att media ska uppmärksamma vårt manifest. Vi kommer att cykla från Sundstorget i
Helsingborg kl 9 på morgonen, så välkommen ner dit och titta när vi cyklar iväg :)

Tourdeskne

En mycket speciell kokbok

Idag släppe en rykande färsk kokbok från allas vår Mat-Tina. Tinas Sommar heter den och det är inte vilken kokbok som helst. För varje såld bok skänker Tina och Bonnier Fakta 2 kronor till Gustavs Vänners insamling till förmån för Barncancerfonden Södra. Både inne i boken och på baksidan finns vår logga. Inte dåligt va??! Skynda er till bokhandeln och köp ett exemplar. 

tinas sommar framsida

Boken innehåller även något mycket speciellt - en fin teckning av vår egen lilla mästerkock Gustav. Gustav älskade Tina, ja han sa "JAG ÄLSKAR DIG TINA!" när hon kom hem till Gustav med en fin vit kockrock på senhösten 2013. Han var så stolt över att han kände Tina och hade fått laga mat med henne i hennes kök. En dag sa han; "Du Tina, jag tycker att du ska komma hem till oss på grillkväll!" - den var ju lite stressig för mamma Anna...men Tina räddade matångesten genom att säga "Bara om du och jag gör en Bearnaisesås tillsammans Gustav!" Han fick bjuda sin Tina på grillkväll och han var som tjuren Ferdinand.....såååååååå lycklig!

Än en gång ett stort och varmt tack till Tina och Bonnier Fakta för att ni gör detta för oss!

Tusen tack för allt stöd!

Det lackar mot jul och vi vill passa på att tacka alla våra sponsorer och givare en extra gång. Tusen tack för allt stöd vi fått! Tack vare alla omtänksamma människor och företag i vår omgivning har vi redan överträffat alla våra förväntningar. Vår insamling är nu uppe i över 700 000 kr!!! Helt fantastiskt! 

Dessa pengar kommer att skapa mycket glädje för de cancersjuka barnen som befinner sig i en väldigt tuff situation. Alla insamlade medel går oavkortat till Barncancerfonden Södra som använder dem för att göra livet lite drägligare för de drabbade barnen och deras familjer.

Läs gärna mer om våra sponsorer på www.gustavs-vänner.se/vara-sponsorer.html
Läs gärna mer om våra givare på www.gustavs-vänner.se/ge-ditt-stod/skank-pengar.html


GV Sponsorer 2014-12-20

Sida 1 av 4

Adress

Gustavs Vänner
c/o Mattias Holgersson
Vässarögatan 42
257 33 Rydebäck

Bankgiro: 560-2719

Kontakt

Tel: 0708-965 975
Mail: info@gustavs-vänner.se
Webb: www.gustavs-vänner.se